Ny hjemmeside og portugisiske regnvejrsdage

Så fik vi endelig en hjemmeside op at køre! vi har længe bøvlet med den gamle og den er nu helt ude af billedet. Nu er det denne her som gælder, og det er her det sker.

Der er nu gået 2 måneder siden vi sejlede ud af Ebeltoft havn, og meget er sket! vi har haft smukke morgensejladser og hyggelige dage i Danmark, hvor vi arbejdede til langt ud på natten, med at få stuvet alt af vejen og få orden på alle de ting vi fik foræret aftenen inden afrejse. Deriblandt 14 kg spaghetti og 16 kg brødblandinger. Vi har haft stille motorsejlads på Kielerkanalen blandt kæmpe tankere, stormvejr, høj bølgegang og regnbyger i Tyskland og Holland med vand i motorrummet. Solskin og blikstille vand i England, regnvej, modstrøm og flot udsigt i Frankrig. Øhygge og fest på Guernsey, ren langturssejleridyl over Biscayen og drama i Spanien; først gik motoren i stå og vinden forsvandt ud fra den spanske klippekyst og som det næste oplevede vi blæst på en ankerplads, der fik bådene omkring os og os selv til at rive sig fri og drive, oveni herlighederne fik vi et reb i skruen. Alt dette er selvfølgelig meget forenklet beskrevet, samlignet med de tusinder af ting vi har set og oplevet og har skulle tage stilling til allerede. Men nu er vi i Portugal, og det er nu engang sjovere at fortælle om det man er i netop nu.

Vi er 5 ombord her i august. Emil, Camilla, Magnus, Naja og mig Line, som er alderspræsident ombord med mine 21 år. Det er sjov at være en gruppe unge, da det jo i princippet var sådan, vi havde tænkt det skulle være, da vi fandt på projektet for 3 år siden. Det kan være svært at være 5 selvstændige mennesker ombord, men mest er det spændende og lærerigt at få det hele til at fungere alligevel og have det sjov med hinanden samtidig.

Vi kom til Portugal i forgårs efter en kort sejlads på omkring 30 sømil fra Spanien. Selvom vi har været helt utroligt begejstrede for Spanien, er det sjov at komme til et nyt land. specielt fordi at 4 af os aldrig har været her før. Byen, Viana do Castelo, er stemningsfuld med små smalle gader og charmerende slidte husfacader, der de fleste steder er pyntet op med lys og farverige tørklæder. Omkring bliver scener sat op og tribuner står og venter på at folk fylder sæderne op. Det virker som om at byen hele tiden er klar til at starte en fest.

Det har stået ned i stride strømme i over halvdelen af tiden vi har været her. Regnen hjælper os til at indrømme, at selvom vi har taget pause fra Danmark i 1 år, for at opleve mere af verdenen udenfor hjemlandet, så er vi trods alt danskere. For vi har nydt det har regnet! Så er det jo rigtig sommer. Vi blev næsten helt nostalgiske, da vi kæmpede os gennem regnen, iført vores bedste regnsæt og prøvede at holde hætten på plads, og snakkede om:  – “det er lige som når man er på camping..” eller “det minder mig om en rigtig sommerdag med hestene” eller “jeg får helt lyst til at side indenfor og se wimbeldon eller tour de france”

Her til morgen var der dog helt blå himmel da vi vågnende og vi vandrede alle 5 op på toppen af et bjerg bag byen, hvor også byens største kirke ligger. Selvom vi er glade for Portugal, så må vi indrømme, at de ikke har et så festelig kirkeliv som i Spanien, hvor vi var til en kæmpe præstefest. Den forgik ved et gammelt kapel oppe af et bjerg hvor der blev messet og sunget salmer på scenen om dagen og åbnet op for baren og dancemusikken om aftenen. Og så blev der ellers givet gas! Med rodeotyre, dans og voksne mænd der rystede numsen, så man blev helt ør i hovedet. Som en spanier vi mødte i Cederia sagde: “hoy; fiesta, mañana fiesta, todo el augusto; fiesta.”  (i dag; fest, i morgen; fest, hele august; fest)

I Viana do Castelo er det ved at blive aften og vi skal snart til at lave mad. Det blæser en del, selv her inde i den beskyttede Rio do Lima, så vi bliver endnu en dag, før vi vil sejle videre mod Porto.

Gode tanker til alle fra os på Cassiopeia

Paella i Baiona, Spanien

“Chiller mens jeg flexer” på vej mod toppen i Portosin, Spanien

På stranden i Portosin, Spanien

Line på toppen, Portosin, Spanien

så skal der satme vaskes og luftes ud inden Naja og Magnus står på.

På vej ind af Rio do Lima til Viana do Castelo

Joachim fra Vela og Emil snakker om næste dags sejlads, La Coruña, Spanien

Line

Sol på Camilla Ría de Muros

Dette indlæg blev udgivet i Ukategorisert. Bogmærk permalinket.

4 svar til Ny hjemmeside og portugisiske regnvejrsdage

 1. Søren siger:

  Hej besætningen på Cassiopeia – hvor er det dejligt at høre nyt fra jer og jeres oplevelser. Flot hjemmeside og skønne billeder. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ned til jer i september. Lines far – Søren

 2. Jörgen Engelbrecht siger:

  Tillykke med den flotte hjemmeside, hvor er den dejlig livsbekræftende
  kh Jørgen

 3. susie Sørensen siger:

  Fantastisk fortælling, flotte billeder og hvem har så lige lyst til at tage på arbejde… Fortsat rigtig god tur. Hisen Susie (kollega til Lines mor).

 4. Jakob ALOHA siger:

  Superdejligt med en kommunikationsvej der nu fungerer 🙂
  Du skriver rigtigt godt Line og det er spændende at læse og lade tankerne flyve med Jer…..vi glæder os meget over Jeres spændende togt og er vildt misundelige( på den gode måde ) 😉
  Knus og kram til Emil og Line fra de 5 gale på Aloha.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s